Home > Histori Suksesi

Së bashku mund t’a luftojmë trafikimin!

Quhem Ela.  Jam rritur në një familje ku dhuna ishte e zakonshme, ku të bërtiturat dhe shulpakat nuk numëroheshin… Kur isha 16 vjec u mashtrova nga shoqet e mia. Nuk mendoja kurrë që mund të më vinte e keqja prej tyre. Ata më mbajtën të mbyllur për muaj me rradhë.  Humba kontaktin me të gjithë, humba […]

Nuk je vetëm!

Asnjëherë mos hiq dorë! Nuk është e nevojshme të vazhdosh të qash dhe të fajësosh veten,  ec përpara dhe  kërko ndihmë. Ka njerëz (ofruesit e shërbimeve) atje jashtë, të cilët janë të gatshëm të japin ndihmë dhe për ta ne nuk jemi thjesht “viktima”. Ti  kurrë nuk duhet të ndihesh e  dobët, sepse ajo që […]

Ti ke te drejtë të zgjedhesh!!!

Kam lindur në një Fshat të vogël. Jetoja me prindërit dhe dy vëllezërit e mi. Isha shumë e vogël, në klasë të gjashtë kur mamaja ime mi preu ëndrrat e shkollës. Nuk e harroj kurrë momentin kur më tha: Ke bërë mjaft shkollë tani je e rritur e duhet të të gjej një burrë të […]

Askush nuk zgjedh të bëhet viktimë…

G. ishte si të gjithë por nuk trajtohej si çdokush. Përbuzej, dhunohej dhe vecohej pa dëshirën e tij. Iu desh të punonte që fëmijë për të ndihmuar familjen. Por kjo nuk mjaftonte edhe a e dini pse? Shpërblimi ndaj tij ishte druri. Një baba që vetëm dehej e ndihej i madhërishëm dhe i pakundështueshëm. 14 […]

Une ja dola mbanë!

Mamanë e vrau babi… jetoja me njerkën.. më mori në qafë shoqëria, përfundova keq.. Më mungonte ngrohtësia, kurrë nuk më kishte thënë një fjalë të ngrohtë dikush… më dukej se kisha humbur çdo shpresë … Nuk besoja se kishte dritë në fund të tunelit. Po ti dija këto gjëra më parë  nuk do të kishte […]

Vazhdo të Ecësh Përpara!

Jeta na sjell shumë probleme, por nuk do të thotë që ne duhet të dorëzohemi. Ne duhet të ecim përpara edhe pse me shumë përpjekje. Kur u abuzova nga ai qe duhet të më mbronte mendova se nuk e doja më jetën, se doja të vdisja. Nuk  e di  ku i gjeta forcat për të […]

Një hap përpara tragjedisë…

J, 18  vjeç .. J. ka pasur një fëmijëri të vështirë.  Prindërit e saj u divorcuan kur ajo ishte shumë e vogël.  Ajo u rrit  me babain  i cili pasi u rimartua me një grua tjetër, përfundoi në burg. Tashmë e vetme  dhe e keqtrajtuar nga njerka  vendosi të shkonte të jetonte në shtëpinë e […]

SI DO MUNDESHA T’I JAP NJËÇMIM “LIRISË”?!

Historia ime?! Nuk di ngat’iafilloj!Një baba që jeton 3500km larg… që bëhet gjallë vetëm për të të kritikuar… një motër që ka njëmijë e një probleme me një fëmjë të vogël e në nevojë për ndihmë…, pastaj unë… një vajzë e re… e brishtë në pamje,por me një të kaluar tragjike dhe një të ardhme […]

Mira: Një histori mbijetese

Mira pati një fejesë të madhe me shume të ftuar, nga të dyja familjet. Pas një farë kohe, ajo dhe i “fejuari” i saj, vendosin të largohen nga Shqipëria, në një nga shtetet e Bashkimit Europian, ku do të kishin një jetë më të mirë. Por shumë shpejt, “i fejuari” e detyron me dhunë dhe […]